Kamperen op een boerencamping

Wilt u graag kamperen op het platteland? Bent u benieuw hoe het boerenleven er aan toe gaat? Of houdt u van een simpele camping met een gezellige sfeer? Dan is een vakantie op een boerencamping wellicht wat voor u! Kamperen bij de boer is namelijk een unieke ervaring. De boerencampings zijn klein waardoor u echt kunt genieten van de rust. Maar het is er zeker wel gezellig. Wanneer u aankomt wordt u vriendelijk verwelkomd door de boer of boerin. Op de camping zelf maakt u makkelijk een praatje met andere vakantiegangers. Bij de meeste boerencampings gaat het boerenbedrijf ook nog steeds door. Daarom kunt u van dichtbij meemaken hoe dat er aan toe gaat. Zo kan er bijvoorbeeld geholpen worden met melken van koeien of kunnen kinderen een boerendiploma halen.

Boerencampings op mooie locaties

Boerencampings liggen vaak op prachtige locaties op het platteland. Daarom kunt u er echt van de natuur genieten.  Zo zijn er bij de meeste campings wandel- en fietspaden die dichtbij beginnen. De boer kan u hier vast meer over vertellen. Maar u kunt natuurlijk ook simpelweg vanaf uw staplaats van het mooie uitzicht genieten. Er zijn boerencampings op verschillende locaties in Europa. In welk land wilt u bij de boer gaan kamperen?boerencampings

Voorbeelden van Boerencampings

Wilt u graag kamperen bij de boer? Zoek dan bij ons naar de perfecte boerencamping. We hebben een groot aanbod aan campings. Bijvoorbeeld de volgende drie:

Paradise Garden Camping Kaumberg

Deze boerencamping in het Oostenrijkse Wienerwald heeft mooie comfortplaatsen. De schapen grazen dichtbij uw tent op de met gras begroeide hellingen. De camping zelf is erg groen en heeft luxe sanitairvoorzieningen. Geniet er van de mooie natuur in de omgeving of ga een dagje naar Wenen. Wenen ligt namelijk slechts op dertig kilometer afstand.

Made in Ottendorf

Vanaf deze Duitse boerencamping heeft u prachtige vergezichten over het omliggende heuvellandschap. U kampeert er direct naast de koeien in de wei. De steden Weimar, Leipzig, Dresden of Praag kunt u vanaf de camping tijdens een dagtripje verkennen. En u kunt er ook lekker eten in het eetatelier, op vrijdag wordt hier een Indonesische rijsttafel geserveerd! Kortom, een unieke boerencamping in Duitsland.

Camping Zeevangshoeve

Camping Zeevangshoeve ligt direct aan de IJsselmeerdijk. Op de camping zijn ruime plaatsen met voldoende privacy. Ook is er WiFi en zijn er speeltoestellen voor de kinderen.

Al onze kleine campings

Boerencampings door geheel Nederland

Wij hebben boerencampings in geheel Nederland voor u geselecteerd. Welke regio gaat u binnenkort opzoeken?

 • Zeeland: water, strand en ruimte afgewisseld met karakteristieke vissersdorpjes.
 • Zuid-Holland: mooie steden, groene weilanden en uitgestrekte stranden.
 • Noord-Holland: Amsterdam, de kust en de bollenvelden.
 • Brabant: gezellige steden, de Efteling en diverse natuurgebieden.
 • Limburg : bourgondisch eten, heuvelachtig landschap en charmant Maastricht.
 • Overijssel: Hanzesteden, nationaal park de Weerribben en diverse pretparken.
 • Gelderland: de Veluwe, de Achterhoek en de Betuwe.
 • Drenthe: heidevelden, hunebedden en gezellige dorpjes.
 • Groningen: een gezellige studentenstad, groen platteland, nationaal park Lauwersmeer.
 • Friesland: de Elfstedentocht, watersport en de Waddeneilanden.
 • Zuid-Limburg: Prachtige natuur, vlaaien en mysterieuze grotten.
 • De Achterhoek: Kastelen, afwisselende natuur en pittoreske dorpjes.

Boerencampings in de rest van Europa

Wilt u liever buiten Nederland op vakantie? Ook in de rest van Europa zijn boerencampings te vinden. Dit is ons aanbod:

 • Aan zee: Uitwaaien, zonnen en watersport
 • Duitsland: Prachtige natuur, de Duitse keuken en grote steden als Berlijn.
 • Oostenrijk: De indrukwekkende bergen, Wenen en schnitzels.

 Zoek & boek een boerencamping

boerderijcamping GelderlandWij hebben de leukste boerencampings voor u geselecteerd. U kunt het aanbod direct online bekijken. Wilt u graag voordelig een boerencamping boeken? Bestel dan de MiniCampingCard. Want met deze kortingskaart geniet u van exclusieve korting bij de door ons geselecteerde boerencampings. Samen met de MiniCampingCard ontvangt u ook de Kleine Campinggids. Deze handzame gids geeft een overzicht van alle kleine campings, waaronder boerencampings. Zo kunt u op uw gemak een boerencamping uitkiezen. Bestel de Kleine Campinggids + de MiniCampingCard.

Ja, ik wil korting!